Clase de grup

Unde-s mulți… motivația crește! Asta putem spune cu certitudine despre clasele de group fitness de la Stay Fit Gym Fie că vorbim despre Total Body Workout, Pilates, Yoga, Body Tone sau Cycling, atunci când te antrenezi alături de alte persoane cel puțin la fel de motivate ca tine, reușești să îți atingi obiectivele de fitness într-un timp mai scurt.

La obiectivele tale contribuie și instructorii noștri pasionați, care îți vor oferi tot sprijinul de care ai nevoie pe tot parcursul tău, indiferent că îți propui să te tonifiezi, să crești masa musculară sau să slabești.

Vino la clasele de grup și începe chiar acum călătoria către un stil de viață sănătos!

Este o clasă de aerobic, în care se lucrează toate grupele musculare principale. Se lucrează cu greutatea corpului, dar și diferite accesorii, exercițiile executate ajutând la arderea grăsimilor, tonifiere si dezvoltarea masei musculare. Clasele de Total Body Workout sunt destinate oricarei persoane, întrucât nivelul de dificultate al exercițiilor poate fi adaptat în funcție de nevoile și capacitățile fiecaruia.

Este o clasă compusă din exerciții funcționale, care pun în mișcare întreg corpul, dezvoltă rezistența, tonifiază și arde grăsimile. La această clasă se lucrează cu greutatea propriului corp și/sau se folosesc diverse accesorii pentru intesificarea nivelului de dificultate al exercițiilor. Functional Training este destinat oricărui participant, indiferent de vârsta, exercițiile fiind adaptate în funcție de fiecare persoană.

Este un program format din exerciții ușor de urmărit, în care scopul este creșterea funcționalității întregului corp. Metabolic Workout dezvoltă o mai bună coordonare și echilibru mai bun, crește capacitatea pulmonară și tonifică musculatura. Efectul metabolic se datorează numărului mare de grupe de mușchi implicați în efectuarea exercițiilor. Clasa este de nivel mediu spre ridicat, exercițiile adaptându-se în funcție de nivelul fiecărui participat la clasă.

Este o clasă compusă din exerciții care stimulează frecvența cardiacă, fiind suficient de antrenantă. Principiul acestei clase este folosirea întregului corp, pe toate planurile de mișcare, lucrând atât cu propria greutate, cât și cu echipament.

Este o clasă de aerobic dinamică, care se bazează pe folosirea steper-ului, cu mișcări sigure pentru genunchi şi articulații. Această clasă presupune pășirea pe şi de pe steper, în diferite combinații de exercitii, folosind mișcări de brațe, elemente de mobilitate şi echilibru. Clasa de step are la baza exerciții care solicita atât din punct de vedere cardio, cât și muscular și dezvoltă atenția distributivă. Step & Tone are la bază pași simpli și se poate obține un antrenament mai complex în funcție de intensitatea și complexitatea creată de instructor.

Este o clasă de tonifiere cu accent pe zona abdomenului, a coapselor și fesierilor.

În prima parte a antrenamentului se lucrează serii de exerciții ample, ce ajuta la arderea țesutului

adipos din zona coapselor și întărirea mușchilor fesieri, cu ajutorul propriei greutăți și/sau accesorii.

A doua parte a antrenamentului reprezinta o gamă variată de exerciții, care au un efect puternic de

tonifiere a mușchilor abdominali. Dificultatea clasei este medie și recomandata tuturor varstelor.

Este o clasă de aerobic în care se lucrează mușchii fesieri. Clasa de Brazilian Butt folosește atât greutatea propriului corp, cât si diferite accesorii, prin intermediul cărora se urmărește tonifierea și dezvoltarea mușchilor fesieri.

Circuit este o clasă intensă, ce presupune un schimb constant între exercițiile cardio de tonifiere și cele de rezistență. Consumul de calorii este foarte ridicat, deoarece exercițiile se desfășoară în mod continuu, într-un ritm moderat. Prin exercițiile de rezistență, care nu sunt foarte intense, muschii se pot relaxa in mod activ. Circuit este un antrenament care lucrează toate grupele musculare.

Este o clasă care combina exercițiile cardio cu cele de rezistență și core. Este potrivită tuturor, deoarece exercițiile se adaptează în funcție de nivelul fiecărui participant.

Este o clasă destinată antrenării și tonifierii trenului superior, punându-se accent pe tonifierea brațelor și a abdomenului. Exercițiile sunt efectuate cu sau fără diverse accesorii. Acest program se adresează tuturor, exercițiile fiind adaptate fiecărei persoane.

Deși pare un sport hybrid, Zumba este recomandat tocmai pentru numeroasele beneficii, atât asupra aspectului fizic, cât și asupra stării psihice a celor care îl practică. Mișcările Zumba solicită toate grupele de mușchi, modelând corpul. În același timp, acestea acționează precum exercițiile cardio, solicitând ritmul cardiac și îmbunătățind sistemul cardiovascular. Așadar, în timpul unei ședințe se poate ajunge la arderea între 400 și 700 de calorii, ceea ce face din Zumba un program recomandat celor care vor să scape sănătos și eficient de kilogramele în plus.

Muzica este principalul element care conferă originalitate, energie și bună dispoziție, și care diferențiază Zumba de alte antrenamente de aerobic.

Este un program bun pentru cei care găsesc dificilă formarea masei musculare și doresc să lucreze

într-un grup. Acesta clasă presupune lucrul cu diferite tipuri de greutăți și are o mulțime de

beneficii, cum ar fi: tonifierea musculaturii, creșterea rezistenței musculare și cardio.

Este un antrenament aerobic de tip cardio care presupune lovituri combinate, inspirate din artele marțiale și executate pe muzică Drum & Bass. Conceptul FIGHT KLUB este una dintre cele mai cunoscute forme de Studio Combat din Anglia, lansat la sfârșitul anilor ’90. Exercițiile de tip freestyle combat lucrează în ritm alert toate grupele musculare, sporind capacitatea cardiovasculară, rezistența musculară, flexibilitatea și forța. Este o clasă plină de energie pe parcursul căreia se pot arde între 500 și 700 de calorii.

Metoda Pilates este un sistem flexibil de exerciții care pot fi efectuate de către oricine. Modificările aduse exercițiilor permit schimbarea nivelului de dificultate, de la începător până la avansați. Prin îmbunătățirea ritmului respirator, alinierea corecta a pelvisului si a coloanei vertebrale, și prin concentrarea asupra unor mișcări fluente și corecte, fiecare va învăța să își controleze mișcările corpului în propriul ritm. Exercițiile Pilates lungesc și întăresc mușchii, îmbunătățesc mobilitatea și elasticitatea articulațiilor.

High Intensity Interval Training este un tip de antrenament cardio care se bazează pe serii de exerciții foarte intense, efectuate în seturi scurte de 20 de secunde, cu pauze de 10 secunde între ele. Îmbunătățește circulația vasculară și stimulează producerea hormonului de creștere (HGH) cu 45% la 24 de ore după antrenament.

Indoor cycling-ul a devenit în ultimii ani una dintre activitățile preferate ale iubitorilor de fitness din întreaga lume. Antrenamentul este unul cardio, de forță și rezistență, iar pe lângă cele 500-800 de calorii care se pot arde într-o oră, acesta ajută la tonifierea părții inferioare a corpului și a abdomenului. Antrenamentele se desfasoara timp de 50 de minute cu echipamente asemănătoare ciclismului, pe o varietate de coregrafii. În general clasa începe cu o încălzire ușoară, ce poate dura până la 10 minute. Apoi începe antrenamentul propriu-zis, crescand intensitatea efortului, a gradului de complexitate a coregrafiei și a rezistenței la pedalare. Finalul clasei reprezintă revenirea treptată la o intensitate minima a efortului și a pulsului cardiac, continuând cu efectuarea unor exerciții de stretching.

Clasa de Interval este antrenantă, axată pe intensitate mare și exerciții solicitante, de tip cardio și tonifiere. Se organizează în sesiuni în care ritmul cardiac este mai ridicat, combinate cu sesiuni în care pulsul scade și accentul se pune pe tonifierea musculară. Cu siguranță, este un antrenament intens, cu rezultate bune, bazat pe efectul EPOC (after-burn effect).

Clasele de yoga se adresează oricui, indiferent de nivelul de practică, flexibilitate sau greutate. Exercițiile sunt ajustate pentru orice nivel, de la începători până la avansați.

Practica yoga are ca scop flexibilitatea corpul, liniștirea minții și recăpătarea stării de bine în întregul corp. Clase au trei parti, începând cu diferite tehnici de respirație, continuând cu exerciții fizice și terminând cu relaxarea finală. Stilurile de yoga predate sunt diverse : hatha, vinyasa, yin, power și adaptări ale acestora în funcție de grupă.

Postural stretching cuprinde o combinație de exerciții dedicate îmbunătățirii posturii și întinderii musculaturii tensionate, folosind greutatea propriul corp. Stretching-ul ajută musculatura să fie flexibilă și puternică. Fără aceste calități, muschii se compresează și devin tensionați, neputând să funcționeze la capacitate maximă.

BodyArt este o clasă funcțională, recomandată tuturor, bazată pe tehnici de yoga și mișcări din gimnastica medicală, cu atenție sporită pe protecția încheieturilor și aliniamentul corpului.

Beneficii

Hai în #ComunitateaStayFit

și atinge-ți toate obiectivele de fitness!