Prima dată la sală? Începe transformarea acum!

Prima dată la sală? Începe transformarea acum!

Decizia de a începe să te transformi în cea mai bună versiune a ta poate fi dificilă, dar transformarea acestei decizii în acțiune este provocarea reală pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, odată ce „spargi gheața”, vei vedea că mersul la sală devine simplu și chiar distractiv. 

Dacă ai nevoie de câteva sfaturi de început, ai ajuns în locul potrivit!

1. Ai făcut alegerea potrivită!

Felicitări pentru decizia de a începe! Mersul la sală nu înseamnă doar ridicarea greutăților sau alergatul pe bandă, ci este despre adoptarea unui stil de viață sănătos și activ. Cu entuziasm și informațiile potrivite vei descoperi că ești pe drumul cel bun.

Sălile din rețeaua Stay Fit Gym sunt echipate cu o gamă variată de aparate de forță, greutăți și echipamente cardio. Acestea îți oferă multiple opțiuni pentru a-ți construi antrenamentele, permițându-ți să experimentezi și să descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine. Iar, partea cea mai bună? Comunitatea! Făcând exerciții alături de alți oameni, te vei simți mai motivat și vei avea parte de sprijin. De asemenea, poți învăța exerciții noi sau tehnici de la antrenori, dar și de la ceilalți membri mai experimentați ai sălii.

2. Familiarizează-te cu aparatele

Unele dintre cele mai utile pentru începători sunt banda de alergare și bicicleta, perfecte pentru exerciții cardio. Banda îți permite să reglezi ritmul exact cum dorești, fie că vrei să mergi relaxat, să faci jogging sau să alergi. Bicicleta este excelentă pentru te încălzi, a-ți lucra mușchii picioarelor și a crește rezistența la efort.

Pentru antrenamentele de forță, poți începe cu greutățile libere, cum ar fi ganterele și kettlebell-urile, fiind foarte bune pentru dezvoltarea masei musculare.

Câteva exerciții simple și eficiente pentru început ar fi: genuflexiuni cu gantera la piept, fandări cu gantere și bineînțeles, clasicele flotări. Dacă ți se pare prea complicat, poți începe cu un antrenament cardio simplu: alege un aparat, spre exemplu bicicleta, și alternează între 30 de secunde de efort intens și 30 de secunde de efort ușor, timp de 25-30 de minute. Iar dacă întâmpini vreo dificultate, nu ezita să ceri ajutorul unui antrenor. Ei sunt acolo pentru a te ghida și a-ți oferi sfaturi!

3. Câteva reguli de care să ții cont

Este important să te simți confortabil și să respecți oamenii din jurul tău atunci când te antrenezi. Nu te lăsa intimidat de ideea că toată lumea te privește la sală! Majoritatea celor prezenți sunt concentrați pe antrenamentul lor și nu pe ce faci tu. În plus, este perfect normal să te simți puțin anxios la început, dar nu lăsa asta să te oprească din a-ți atinge obiectivele.

Respectă câteva reguli de etichetă: pune la loc greutățile după ce le folosești, șterge echipamentele după ce le-ai utilizat și evită să lași obiecte personale, cum ar fi sticla de apă sau prosopul, pe jos, ca să nu îi încurci pe ceilalți. 

Acum că ai citit acest mic ghid, este timpul să îți iei echipamentul sportiv, prosopul și adidașii, și să începi transformarea. La Stay Fit Gym, te așteaptă o comunitate gata să te susțină la fiecare pas!

Te așteptăm la mișcare, în oricare dintre cele 41 de centre Stay Fit Gym din România, pentru a ne atinge obiectivele. Împreună facem din fitness un stil de viață!