ÎN SPATELE ACȚIUNII – MEET THE TEAM: LAURA BELU

LAURA BELU

A venit momentul să te introducem în lumea antrenorilor din echipa Stay Fit Gym! Fie că vrei să începi un nou capitol în fitness sau să îți duci antrenamentele la un alt nivel, suntem aici pentru tine. Astăzi, o avem în prim plan pe Laura Belu!

Laura are 42 de ani și este antrenor de cycling la Stay Fit Gym de doi ani și jumătate. Pe lângă certificările de cycling Gold Level, deține atestate de instructor pentru clase de grup și antrenor personal, obținute în urma cursurilor de la Stay Fit Academy și ISRO Fitness School.

În viața de zi cu zi, Laura lucrează ca economist și petrece 9-10 ore pe zi la birou. După program, își schimbă complet vibrația, îmbracă costumul de cycling și intră într-o lume magică, plină de ritm și bucurie. În sala de cycling, te va ajuta să te sincronizezi cu ritmul, să depui efort intens și să eliberezi stresul atât fizic, cât și mental și emoțional.

SFG: Ce te-a determinat să transformi sportul din pasiune în carieră?

LB: Am venit la Stay Fit Vitan ca simplu client, imediat după lockdown, cu scopul de a scăpa de surplusul de kilograme prin sport și alimentație. Nu a fost o călătorie ușoară, dar după 9 luni de perseverență am reușit să slăbesc 20 de kilograme. Am găsit aici antrenori care m-au susținut și mi-au ghidat pașii, deși am participat doar la clase de grup – aerobic și cycling.

Rezultatul m-a bucurat enorm și am înțeles că pentru a-l menține trebuie să transform acest stil de viață într-un obicei, nu doar o soluție temporară. Nu mă gândeam la cariera de antrenor, dar la una dintre clase, antrenorul meu mi-a spus: „Hei, de ce nu te duci tu la cei de la Schwinn la cursul de Bronz? Pedalezi bine și cred că poți să transmiți oamenilor emoție, ar trebui să încerci! Uite, se face certificare în două luni.”

Curiozitatea mea s-a trezit, așa că am urmat cursul  cu MI Andrei Penu, fără să mă gândesc că voi schimba direcția profesională. Mi-a plăcut foarte mult experiența pe care am trăit-o acolo și informațiile pe care le-am acumulat. Am învățat despre profilele de antrenament și zonele de intensitate și mi-am dat seama unde am făcut bine și unde nu în acele 9 luni.

A fost momentul în care am realizat că iubesc cycling-ul și sportul de grup, și cât timp voi fi sănătoasă, vreau să continui pe acest drum. Așa am înțeles că m-am îndrăgostit de acest stil de viață.

SFG: Cum ai ajuns antrenor la Stay Fit Gym?

LB: După curs, m-am întors în sala de antrenament și am început să particip la diverse evenimente de cycling, atât în București, cât și în afara orașului. Am vrut să experimentez ore cu antrenori diferiți, la momente diferite ale zilei, pentru că un antrenament de seară nu este la fel ca unul de dimineață.

Primul test a fost o înlocuire la clubul Vitan. Am avut emoții mari, care aproape mă paralizau și îmi făceau vocea să tremure, dar am ținut prima mea oră de cycling și a fost incredibil. Sala era electrizată, iar la final am văzut oamenii zâmbind, încărcați de energie, după o oră de High End Endurance. A fost momentul în care am știut că asta e ceea ce vreau să fac!

Am continuat să preiau înlocuiri și, la un moment dat, am ținut prima oră ca titular la Stay Fit Liberty. Apoi a urmat a doua la Stay Fit Vitan și alte ore la Grand Arena, după deschidere. În paralel, am participat la cursurile Schwinn Cycling, am continuat să învăț și să îmi pregătesc orele din ce în ce mai bine.

SFG: Care este cea mai mare bucurie atunci când îi ajuți pe alți oameni să adopte un stil de viață activ și sănătos?

LB: Pentru mine, cea mai mare bucurie este să văd cum oamenii își ating obiectivele și se bucură de proces, chiar dacă pare dificil. Cunosc din proprie experiență ce înseamnă să nu ai un stil de viață sănătos și cât de greu poate fi să ajungi unde îți dorești. Acum, pot să ofer mai departe ceea ce am primit și eu la început, iar asta mă face extrem de fericită. Este o misiune frumoasă, de care mă simt recunoscătoare.

Mai există și componenta emoțională. Oamenii vin obosiți, lipsiți de energie, dar după primele minute de antrenament, atmosfera se schimbă complet. Încep să zâmbească, să cânte, și parcă își dau jos problemele. Cycling-ul creează o comunitate, o conexiune, iar multe prietenii frumoase s-au format în sala de antrenament — inclusiv pentru mine.

SFG: Ai avut un moment în care ai vrut să te oprești, dacă da, cum l-ai depășit?

LB: Nu mi-am dorit niciodată să mă opresc, nici măcar acum. La începutul anului am trecut printr-o perioadă dificilă din cauza unor probleme de familie, dar singurul loc care m-a menținut echilibrată au fost orele de cycling și sentimentul de responsabilitate față de ceea ce se întâmpla în sală. Pentru mine, studioul de cycling este un spațiu de vindecare, unde exercițiul fizic se combină cu liniștea interioară.

Chiar și atunci când sunt obosită și mi-e greu să ajung la sală, nu disper. Știu că în primele minute de antrenament magia începe să se întâmple, și am încredere în asta.

SFG: Cum reușești să menții un sentiment de apartenență și susținere între membrii comunității tale de fitness, chiar și în afara orelor de antrenament?

LB: Încerc să le ofer clienților un antrenament profesionist și plăcut de fiecare dată. Comunitatea se dezvoltă treptat, dar este un proces sigur. Mențin legătura cu clienții, comunicându-le informații și evenimentele organizate de club. Le cer feedback constant și îi încurajez să participe la crearea playlist-ului, să se implice și să propună melodii și tematici. Îi ajut să își stabilească și să își atingă obiectivele personale,încercând să fiu și un model pentru ei. Sunt mereu disponibilă pentru orice întrebare ar avea.

SFG: Un mesaj de încheiere pentru membrii comunității, un sfat din experiența personală

LB: Din experiența personală, am învățat că putem realiza orice dacă perseverăm și adăugăm puțină pasiune. Nu toată lumea trebuie să facă cycling — suntem diferiți, dar fiecare poate găsi un sport care să îi placă, fie aerobic, fitness sau antrenamente funcționale. Un stil de viață sănătos implică integrarea sportului în rutina zilnică, nu doar ca o activitate ocazională. Trebuie să ne facem timp pentru a ne bucura de beneficiile exercițiului fizic.

Corpul nostru nu este conceput să stea 10 ore la birou; este creat pentru a depune efort și a rezista la ore de activitate. În viața modernă, neglijăm abilitățile naturale ale corpului, ceea ce ne face nefericiți. Este esențial să facem loc sportului în viețile noastre, să-l transformăm într-o constantă. Dacă mai avem și pasiune, totul devine perfect!

La Stay Fit, există o gamă largă de opțiuni care pot fi testate pentru a descoperi această pasiune, iar antrenorii sunt dedicați și pasionați de ceea ce fac. În București, aproape oriunde ai fi, găsești un Stay Fit, fie aproape de birou, fie în cartiere. Poți merge la mai multe centre cu același abonament, ceea ce facilitează integrarea antrenamentelor în programul zilnic. La clasele de grup, comunitatea construită în jurul sportului face lucrurile mai ușoare, pentru că întotdeauna este mai simplu să ne antrenăm împreună.

Te așteptăm la mișcare, în oricare dintre cele 43 de centre Stay Fit Gym din România, pentru a ne atinge obiectivele. Împreună facem din fitness un stil de viață!