15 obiceiuri care ajută la îmbunătățirea imunității

În această perioadă, cel mai important este să avem grijă de noi și să încercăm, pe cât posibil, să creștem imunitatea organismului nostru. 15 obiceiuri care ajută la îmbunătățirea imunității vin de la Andreea Arsine, care a pregătit o listă pentru noi:

1. Mănâncă un aliment integral, în primul rând pe bază de plante

2. Consumă zilnic 25-30 grame de fibre

3. Mănâncă mâncăre gătită – 90% și 10% mâncare crudă

4. Mănâncă organic ori de câte ori este posibil

5. Alege mai ales surse de grăsime nesaturată (nuci, semințe, avocado, somon) și limitează consumul de grăsimi saturate (animale terestre, lactate, alimente prăjite și produse de panificație)

6. Hrănește-ți microbiomul cu prebioticele, prazul, bananele și alimentele fermentate, cum ar fi usturoiul și tempehul

7. Elimină alimentele procesate și ambalate din dieta ta de zi cu zi

8. Limitează  stimulenții, cum ar fi cafeaua, la utilizarea ocazională; ei nu ar trebui să fie necesari pentru funcționarea ta zilnică

9. Încetinește ritmul în care mănânci și mestecă bine mâncarea

10. Limitează  consumul pe fondul stresului, îngrijorării, mâhnirii, rușinii, frustrării sau furiei. Mănâncă doar atât cât îți este necesar.

11. Evită zaharurile prelucrate și îndulcitorii artificiali

12. Gătește  cu condimente și ierburi vindecătoare, inclusiv curcuma, chimen, scorțișoară, ghimbir, busuioc, fenicul, cayenne, cuișoare și piper negru

13. Diversifică dieta introducând o dată la 4 zile un nou aliment

14. Fii pe deplin prezent pentru experiența de luat masa.  Mănâncă cu atenție.

15. Intra în bucătărie și joacă un rol proactiv în sănătatea ta. Prepară-ți cu grijă mesele pentru a ști exact ceea ce mănânci.

Odată respectate aceste sfaturi simple se va vedea și o îmbunătățire a stării tale. Acum, mai mult ca oricând, ai timp să ai mai multă grijă de tine și să acorzi atenție mai mare a ceea ce introduci în organismul tău.

#TrainTheWayYouAre