Luptă împotriva virusului făcând sport!

Probabil toți ați aflat că de pe 15 iunie s-au redeschis centrele de fitness Stay Fit Gym. După atâta timp de izolare abia așteptam să ne revedem cu toții la sală, mai ales că pe ici-colo s-au mai pus câteva kilograme. După această perioadă, noi îți spunem doar atât: luptă împotriva virusului făcând sport!

Știm că mulți dintre voi abia așteptați să reîncepeți antrenamentul în sală, dar am discutat și cu câțiva cărora vă este teamă să începeți antrenamentul din cauza contextului actual.

Luptă împotriva virusului făcând sport!

Deși pentru noi sportul este un stil de viața și știm că mișcarea ne ajută să avem un metabolism puternic, în ultima perioadă am căutat surse credibile pe care să vi le punem la dispoziție, pentru a vă informa cu privire la rolul foarte important al practicării sportului în lupta împotriva Covid-19. 

Astfel, conform BBC, medicii spun că oamenii ar trebui să se pregătească de lupta împotriva noului coronavirus la fel de serios cum se pregăsesc înainte de o operație: să facă sport și să rămână în formă.

Experții Centrului pentru îngrijire perioperatorie (CPOC) spun că o dietă sănătoasă va reduce riscul de a a vă îmbolnăvi grav de virus.

CPOC încurajează oamenii să facă efort fizic, să nu mai fumeze, să mențină o dietă echilibrată și să aibă grijă de sănătatea mentală. Totodată, renunțarea la alcool reduce șansele de a se îmbolnăvi grav de virus și de a supraîncărca sistemul național de sănătate.

Oamenii sunt, de asemenea, îndemnați să ia măsuri acum pentru a reduce riscul de a dezvolta alte probleme de sănătate, care ar putea pune eforturi suplimentare asupra Sistemulu Național de Sănătate, iar practicarea sportului și exercițiilor fizice este una dintre cele mai bune măsuri pe care le puteți lua în această perioadă.

Medicul McNally a spus că oamenii – în special cei dintr-un „grup vulnerabil cu risc ridicat” – ar trebui să facă efort, „astfel încât, dacă iau virusul, este mai puțin probabil să aibă nevoie de terapie intensivă”.

Recomandările experților Centrului pentru îngrijire perioperatorie (CPOC) sunt următoarele:

  • Renunțarea la fumat
  • Faceți exerciții fizice. De asemenea, sunt recomandate exerciții de întărire și echilibru
  • Mențineți o dietă corespunzătoare, inclusiv puteți încerca să micșorați porțiile și să planificați mesele din timpul zilei
  • Mențineți-vă sănătatea mentală, care vă va ajuta inclusiv să aveți un somn odihnitor

Astfel, acum aveți un motiv în plus pentru a veni la sală. Noi, Stay Fit Gym, depunem toate eforturile pentru a vă asigura cel mai sigur mediu de antrenament. Luăm măsurile impuse de autorități, iar acolo unde este cazul, măsuri suplimentare, tocmai pentru a elimina riscurile de infectare în cadrul centrelor noastre.

Deși poate unele măsuri vi se vor părea exagerate, vă rugăm să ne ajutați să le respectăm, pentru binele nostru, al tuturor iubitorilor de fitness, aerobic și mișcare.

Luptă împotriva virusului făcând sport!

#StayFit #StayStrong