K-ZILLA, cel mai mare eveniment de Ziua Copilului, are loc pe esplanada Operei Naționale București, pe 1-2 iunie

K-ZILLA, cel mai mare eveniment de Ziua Copilului, are loc pe esplanada Operei Naționale București, pe 1-2 iunie

La eveniment vor fi prezenți zeci de artiști, printre care Andreea Bălan, Connect-R, Diana Matei sau AMME.

București, mai 2024 – Peste 10.000 de copii, adolescenți și părinți sunt așteptațilaK-Zilla – Festivalul Elevilor, cel mai mare eveniment organizat cu ocazia Zilei Copilului, care are loc pe esplanada Operei Naționale București, pe 1-2 iunie, între orele 08:00-22:00. Evenimentul include două zile pline cu activități interactive, educative și recreative, concerte ținute de artiști consacrați, musicaluri și nenumărate surprize. Intrarea la Festivalul K-Zilla este gratuită.

Printre cele mai importante momente ale festivalului se află un maraton de cycling, concursul elevilor K-Zilla Alpha Challenge, festival asiatic și multe altele. Totodată, vor urca pe scenă zeci de artişti, printre care Andreea Bălan, Connect-R, Diana Matei sau AMME. De asemenea, va fi anunțat musicalul Shrek de către Opera Națională București. Pe lângă un program cu numeroase activități, în cele două zile de festival sunt oferite și vouchere, servicii și produse gratuite și premii surpriză pentru participanți.

Cu ce vor fi surprinși copiii și părinții

Festivalul K-Zilla îi va surprinde pe participanți cu activități numeroase, printre care echitație, gaming, tobogane gonflabile, ateliere creative, ateliere de carte, workshopuri interactive, zona de sport, mini teren de tenis, ateliere de tenis, scrimă, tenis de masă, spectacole cu avioane și mașini teleghidate, expoziție moto, expoziție de machete de avioane și de machete bărci și expo rally. Totodată, copiii vor putea participa la ateliere dezvoltate de cadre didactice și cluburile de copii.

La festival va avea loc și un concurs unic în România, K-Zilla Alpha Challenge, organizat între unitățile de învățământ din București și Ilfov, pe patru categorii distincte: Sport, Nutriție, Cultură și Gaming. Elevii se vor angaja în competiții pentru a determina școala câștigătoare, care va primi Cupa Evenimentului și alte premii surpriză pentru participanți.

De asemenea, participanții la eveniment vor avea parte de momente spectaculoase de divertisment prin concerte ținute de artiști consacrați, printre care Andeea Bălan, Connect-R,  AMME, Diana Matei, Corul Maestra, Delia Constantin, Rebeca Rizea, Toby Ibitoye (pian), Corul de copii al Operei Naționale București, Corul de copii Meloritm, Aryma, Irina Popescu.

Maraton de cycling și de activități interactive

StayFit, unul dintre partenerii evenimentului, va coordona un maraton de cycling, oferind 30 de biciclete din sala de fitness și organizând clase de grup fitness pe întreaga durată a celor două zile de festival. Profesorii sunt încurajați să devină coordonatori voluntari, iar elevii sunt invitați să se alăture ca voluntari la acest eveniment.

Un moment special va fi reprezentat de anunțarea musicalului Shrek, o producție a Operei Naționale București. Copiii vor avea oportunitatea de a interacționa cu personajele principale, printre care se numără Horia Brenciu, Dan Helciug și Bianca Purcărea, înainte de premiera din 8 iunie.

Creative Arts vine la K-Zilla 2024 cu trei ateliere foarte îndrăgite de cei mici: Slime, Face painting și Codite colorate. În cele două zile de festival, copiii de toate vârstele sunt așteptați să experimenteze jucăria lipicioasă.

Experiențele din cadrul evenimentului sunt completate de Festivalul Culturilor Asiatice, Asia Fest, care va avea o zonă dedicată iubitorilor de manga, anime și K-pop, unde oricine poate experimenta tradițiile și cultura contemporană japoneză și coreeana. De la ateliere de desen manga, la caligrafie japoneză și coreeană, K-pop random dance, la snack-uri, gustări, dulciuri sau preparate delicioase asiatice sunt puse la dispoziție vizitatorilor.

Festivalul K-Zilla aduce și inițiativa STOP violență prin artă și mișcare care va prezenta modalități creative de combatere a violenței în mediul școlar prin intermediul artei și a mișcării. Utilizarea artelor vizuale, a dansului, teatrului și alte forme de expresie artistică, precum și a sportului ajută la promovarea non-violenței și a dialogului pozitiv în școli. Scopul este de a inspira și de a mobiliza oamenii să se implice în crearea unui mediu școlar mai sigur și mai empatic prin intermediul artei și mișcării.

Totodată, în seara zilei de 1 iunie, pe esplanada din fața Operei, va fi transmisă finala Champions League pe ecranul de pe scenă.

Organizat de Asociația Club Sportiv OBSwim în parteneriat cu Opera Națională București și cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), al Inspectoratului Școlar Județean Ilfov (ISJIF) și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Festivalul K-Zilla, aflat la a doua ediție, este un eveniment unic care promovează un stil de viață sănătos și activ pentru tineri, prin intermediul sportului, gamingului, culturii și educației. Detalii suplimentare despre eveniment și programul complet se regăsesc pe website-ul evenimentului www.kzilla.ro și pe rețelele de socializare.

K-Zilla este un festival inovator care promovează sportul, educația, cultura, arta și muzica prin joc, oferind oportunități captivante pentru tineri de a învăța și de a se dezvolta într-un mod distractiv și interactiv. Cu o abordare holistică, evenimentul încurajează participanții să descopere valoarea activităților artistice, sportive și jocurilor în dezvoltarea lor personală.

Prin activități variate, de la ateliere, până la concerte cu peste 10 artiști, K-Zilla creează o atmosferă în care copiii și tinerii sunt încurajați să își exploreze abilitățile, să învețe de la modele demne și să se distreze în același timp. Festivalul pune accent pe educarea prin cultură, sport și joc, recunoscând că acestea sunt modalități eficiente și pline de bucurie pentru învățare și dezvoltarea copiilor. Festivalul este conceput pentru a stimula imaginația și curiozitatea copiilor, oferindu-le o gamă variată de activități distractive și creative. De la ateliere de artă și teatru, la jocuri interactive și experimente științifice, copiii au oportunitatea de a-și exprima creativitatea și de a se bucura de momente pline de distracție.

Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv OBSwim în parteneriat cu Opera Națională București și sprijinit de instituții de stat importante cum ar fi Ministerul Culturii, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), Inspectoratul Școlar Județean Ilfov (ISJIF), Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Teatrul Ion Creangă, Direcția de Sport a Municipiului București, IPA, Federația Română de Culturism și Fitness, Clubul Sporturilor Tehnico aplicative din București și Primăria Sectorului 5.

Sponsorii evenimentului sunt Rompetrol, Stay Fit Gym, Crystal Dental Clinic, Austrotherm, Republic of Gamers, Regus Spaces.