Slăbire rapidă – 3 pași pentru o slăbire rapidă și eficientă

Cu toții ne dorim o slăbire rapidă și eficientă, mai ales după un an 2020 în care activitatea fizică ne-a fost constrânsă din cauza pandemiei. Totuși, dacă în ultima perioadă ne-am ales cu câteva kilograme în plus de care vrem să scăpăm, există mai multe lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când ne propunem să slăbim, potrivit specialiștilor.

Reduceți carbohidrații pentru o slăbire rapidă

O metodă de slăbire rapidă este aceea de a reduce zaharurile și amidonul sau carbohidrații. Conform specialiștilor, dacă faceți acest lucru corpul va cere mai puțină mâncare, iar în felul acesta veți mânca mai puține calorii.

Dacă în corpul vostru intră mai puțini carbohidrați, organismul va folosi surplusul de grăsime pentru a produce energie, iar în acest fel veți pierde în greutate.

Un studiu din 2020 a confirmat că o dietă foarte scăzută în carbohidrați a fost benefică pentru pierderea în greutate, mai ales la persoanele mai în vârstă.

Mănâncă proteine, grăsimi și legume pentru o slăbire rapidă

O altă metodă de a scăpa rapid de kilogramele în plus este de a consuma mai multe proteine, grăsimi și legume.

Fiecare dintre mesele tale ar trebui să includă:

  • o sursă de proteine
  • sursă de grasime
  • legume
  • o porție mică de carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale

De ce proteine?

Pentru că o cantitate recomandată de proteine este esențială pentru a vă ajuta să vă păstrați sănătatea și masa musculară în timp ce pierdeți în greutate, după cum spun specialiștii.

Legume cu conținut scăzut de carbohidrați pentru o slăbire rapidă

Legumele sunt pline de substanțe nutritive, iar avantajul este că poți mânca cantități foarte mari fără a crește foarte mult caloriile și carbohidrații din organism. Atfel, veți obține rapid o senzație de sațietate, iar asta vă va împierdica să consumați alte alimente care ar încetini cura dumneavoastră de slăbire rapidă.

Legume care trebuie incluse pentru planurile de alimentație cu conținut scăzut de carbohidrați sau cu conținut scăzut de calorii sunt: brocoli, conopidă, spanac, roșii, varză, salată verde sau castravete.

Grăsimi sănătoase

Nu trebuie să îți fie teamă să consumi grăsimi. Chiar dacă vrei să slăbești, corpul tău are în continuare nevoie de grăsimi sănătoase, indiferent de planul nutrițional pe care îl alegi. Uleiul de măsline și uleiul de avocado sunt alegeri excelente pentru includerea în planul de alimentație.

Alte grăsimi, cum ar fi untul și uleiul de nucă de cocos, ar trebui utilizate numai cu moderație, datorită conținutului lor ridicat de grăsimi saturate, conform cercetătorilor.

Fă mișcare pentru o slăbire rapidă

Indiferent de planul alimentar pe care îl alegi, pentru a te bucura de o slăbire rapidă este bine să incluzi în rutina ta și sportul.

Ridicând greutăți vei arde foarte multe calorii și vei preveni încetinirea metabolismului, care este un efect secundar obișnuit al pierderii în greutate.

Încercă să mergi la sală de trei până la patru ori pe săptămână pentru a ridica greutăți. Dacă nu ai mai fost niciodată într-o sală de sport este recomandat să ceri sfaturile unui antrenor. El te poate ajuta cu sfaturi despre cum să execuți corect exercițiile pentru maximum de randament, dar și pentru a te feri de accidentări. Totodată, îți poate oferi sfaturi utile despre cum să ai o dietă echilibrată.

Dacă vrei să te antrenezi într-un mediu sigur, alături de profesioniști, verifică adresele celor 7 centre Stay Fit Gym din București. S-ar putea ca unul să fie chiar în cartierul tău.

Surse: https://www.healthline.com/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26068959/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5421125/

https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12986-020-00481-9