5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să mergi la sală

Este foarte important să începi ceva nou cu temele făcute. Mai jos găsești 5 lucruri pe care să le știi înainte să mergi la sală.

Setează-ți obiective

Te ajutăm noi cu primele două. Întreabă-te: Ce vreau să obțin în 3 luni de mers la sală? Dar într-un an? Întrebările sunt esențiale, deoarece alături de trainerii noștri vei descoperi ce exerciții se potrivesc cel mai bine obiectivelor tale. Fie că vrei să pierzi din kilograme, să te tonifici sau să crești masa musculară, trebuie să alegi exercițiile în funcție de obiective.

Pregătește-ți din timp geanta de antrenament

Articolele vestimentare nepotrivite te pot încurca sau chiar sabota. Nu ai vrea să ai o primă clasă ratată, nu? Iată ce trebuie să îți pui în geantă:

  • Pantofi sport de schimb 
  • Haine sport de schimb 
  • Prosop (chiar dacă nu transpiri, prosopul este necesar din motive de igienă)
  • Sticlă de 1 L de apă (hidratarea în timpul antrenamentului este foarte importantă)
  • Gel de duș și papuci (dacă vrei să folosești dușurile centrelor Stay Fit Gym)

Obișnuiește-te cu termenii

Sigur că trainerii noștri se vor ocupa de toate detaliile tehnice, dar te vei simți mai confortabil dacă vei știi la ce se referă fiecare termen.

  • Repetări – de câte ori urmează să faci aceeași mișcare
  • Serii (seturi) – de câte ori urmează sa faci un exercițiu cu același număr de repetări
  • Supersets – un set mai mare compus din două exerciții, fără pauză

Încălzește-te înainte să începi antrenamentul

Este foarte important să faci câteva exerciții simple de întindere pentru a-ți pregăti mușchii și tendoanele de antrenament. Oferă o mare atenție șoldurilor în timpul încălzirii, statul mult timp pe scaun la birou poate cauza rigiditatea acestora!

Antrenează-te constant!

Nu e un mit faptul că musculatura are memorie! Încearcă să respecți un plan personal de antrenament sau planul pe care ți-l oferă trainerii noștri. Astfel, vei reuși să îți atingi obiectivele despre care îți aminteam la începutul articolului. Orice ideal are nevoie de muncă și atenție!

Acum, că ai deja cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să mergi la sală, fă-ți geanta și pornește în nouă ta aventură către un corp și o viață sănătoase!

Surse:

https://blog.myfitnesspal.com/10-things-to-do-before-during-and-after-every-workout/