5 recomandări de gustări sănătoase în această perioadă

În perioada aceasta în care mulți dintre noi am ales să lucrăm de acasă este puțin mai dificil să ne echilibrăm dieta. Noi ne-am gândit să vorbim cu Andreea Arsine, atlet Olimpic, nutriționist și Instructor Fitness, care ne-a spus despre 5 recomandări de gustări sănătoase pe care vrem să le împărtășim și cu voi. Data viitoare când mergeți la cumpărături, puteți pune în coș și câteva dintre aceste produse.

Fiind acasă și ieșind din rutina zilnică de a merge la birou, parcă frigiderul ne face mai mult cu ochiul, iar gustările încep să fie din ce în ce mai dese. Este normal, se întâmplă și celor mai ”puternici” dintre noi.

Ei, bine, dacă vreți ca după toată această perioadă să nu vă treziți cu mai multe kilograme în plus decât v-ați dori, e bine să păstrați o dietă echilibrată, cel puțin în privința gustărilor dintre mese.

Gustarea ideală trebuie să reprezinte o combinație echilibrată cu toate elementele nutritive de bază (carbohidrați complecși, proteine, grăsimi benefice, vitamine, minerale și fibre).

Avem o listă cu recomandări de gustări echilibrate, ușoare și nutritive, de la Andreea Arsine:

5 recomandări de gustări sănătoase în această perioadă:

  1.  brânza cottage cu ardei gras
  2.  humus cu bețișoare de morcov
  3.  măr cu unt de arahide și scorțișoară
  4.  iaurt grecesc cu fructe proaspete
  5.  smoothie de chefir cu banane

Toate sunt ușor de preparat și chiar și în această perioadă în care toată lumea își face aprovizionarea sunt șanse mari să găsiți în supermarket toate ingredientele.

Pentru a nu vă ieși din formă în această perioadă, păstrați o dietă echilibrată. Este indicat să respectați 3 mese pe zi și două gustări în decurs de o zi (nu toate gustările odată 🙂 ) și încercați să faceți activitate fizică în casă, pe cât posibil. Activitatea fizică vă va ajuta să vă mențineți în formă și va contribui la creștera moralului și a stării de bine.

Sperăm ca toată această perioadă să treacă repede și să ne revedem curând la sală. Până atunci, încercați să aveți grijă de voi și respectați instrucțiunile autorităților.