Cum să-ți faci mereu timp pentru fitness

Trăim într-o lume aglomerată și suntem mereu pe fugă, iar programul nostru adesea ajunge să fie întotdeauna plin. Cum să îți faci timp pentru fitness dacă ai atât de multe taskuri și atât de multe alte lucruri de făcut?

Totuși, trebuie să reții că mișcarea este necesară condiției umane pentru a funcționa eficient și pentru a avea un stil de viață sănătos, așa că ți-am pregătit 3 lucruri care te pot ajuta să te ții de programul tău de antrenament. 

  1. Fă-ți un plan al zilei.

Unul dintre cei mai importanți pași când vine vorba de introducerea mișcării în programul tău este realizarea unui plan. Vizualizarea acestuia te va ajuta să observi cu exactitate unde poți introduce un interval de timp dedicat sportului. În cazul în care ești ocupat dimineața, te poți trezi cu jumătate de oră mai devreme pentru a te antrena înainte de muncă. Știm, poate fi greu la început, dar nu uita cât de multe beneficii are sportul și cum îți poate crește randamentul chiar și la locul de muncă.

  1. Încearcă să introduci perioade scurte de mișcare de-a lungul zilei.

Dacă observi că ai mai multe pauze între activitățile tale este posibil să ai timp destul pentru fitness. Un studiu realizat de Universitatea Loughborough din Anglia a ajuns la concluzia că este mult mai bine să faci mișcare, chiar dacă nu o faci des, față de lipsa totală a exercițiilor fizice, deoarece scad dramatic șansele de boli premature. Așadar, dacă vrei să-ți faci mereu timp pentru fitness, pașii mici reprezintă un bun început. Încearcă să vii măcar de două ori pe săptămână și vei simți beneficiile.

  1. Folosește-te de psihologia umană.

În multe cazuri avem nevoie de un impuls atunci când evităm să facem ceva. Un truc pe care-l poți folosi este înclinația umană de a reacționa la pierderi mai mult decât la câștiguri. Acest fenomen este cunoscut în teoria deciziei drept aversiunea la pierdere. În cazul în care nu te descurci cu aranjarea timpului poți achiziționa un abonament la sală, iar predispoziția ta de a evita pierderile te va motiva să-ți găsești timpul necesar să faci mișcare. Ba, mai mult, abonamentele Stay Fit Gym se ieftinesc constant, așa că tu vei fi din ce în ce mai motivat să vii din ce în ce mai des la sală, pentru că fiecare vizită va deveni un câștig.

Acestea sunt doar câteva idei despre cum să-ți faci mereu timp pentru fitness. Ideea principală este că adesea considerăm că nu avem timpul necesar, însă trebuie să ne gândim la mișcare ca o prioritate. Atunci când devine o acțiune de importanță maximă automat va avea loc în programul nostru.

Surse:

  1. https://www.mindtools.com/a5ycdws/visualization 
  2. https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2596007
  3. https://www.behavioraleconomics.com/resources/mini-encyclopedia-of-be/loss-aversion/