De ce să apelezi la un antrenor personal?

De ce să apelezi la un antrenor personal? Pentru că, în momentul în care intri în sala de sport este posibil să te simți ușor nesigur. Vezi atâtea aparate și parcă le-ai încerca pe toate din dorința de a ajunge la un corp de invidiat, în cel mai scurt timp cu putință. Dar trebuie să recunoaștem, cu toții avem nevoie de puțin ajutor atunci când ne apucăm de sport. Fie că venim pentru prima dată la sală, fie că facem mișcare de o perioadă mai lungă, un ajutor profesionist este binevenit.

          Cu toate acestea, există persoane care evită să apeleze la un antrenor personal, iar motivele pot fi diferse: sunt neîncrezători în beneficiile pe care un antrenor personal le-ar aduce, consideră că se pot antrena mai bine singuri sau alte gânduri doar de ei știute. Însă, un lucru este cert: atunci când lucrezi cu un antrenor personal, rezultatele se văd mai rapid.

De ce să apelezi la un antrenor personal?

          În primul rând, vei beneficia de o evaluare gratuită și o fișă personalizată în funcție de obiectivele tale. În acest mod, vei descoperi de unde să începi, ce exerciții sunt indicate pentru fiecare grupă musculară în parte, ce exerciții și ce dietă sunt optime pentru a slăbi cât mai eficient (dacă acesta este obiectivul tău), cum să combini ședințele de forță cu cele de cardio pentru a ajunge la un tonus mai bun.

          În al doilea rând, un antrenor personal îți va arăta cum să faci corect exercițiile. Într-adevăr, accesul la Internet pe telefon, laptop sau tabletă îți va da impresia că te ajută să execuți corect exerciții chiar la tine acasă. Poate fi adevărat, însă, acest lucru nu se întâmplă întocmai. Cu un antrenor personal, vei fi capabil să preîntâmpini chiar și posibilele accidentări și vei descoperi că fiecare exercițiu în parte are indicații și contraindicații.

          De asemenea, un antrenor personal te va ajuta să stabilești un plan alimentar în funcție de nevoile și de obiectivele tale. Un regim alimentar echilibrat și corect se realizează doar cumulat cu sportul și sub îndrumarea unui specialist.

          Un instructor personal te va ajuta să rămâi motivat. Urmând un plan de antrenament bine pus la punct și observând progresul tău constant. Un antrenor nu va face decât să îți mărească încredrea de sine și să îți redea senzația că întotdeauna vei fi perseverent și vei putea ajunge la rezultate mai bune.

          Totodată, acesta te va ajuta să te integrezi în #ComunitateaStayFit, un grup de oameni, care, deși își depășesc constant limitele pentru a ajunge la rezultatele dorite, sunt puși pe glume și te vor face să te simți că aparții unei comunități.

Sperăm că te-am făcut să înțelegi de ce să apelezi la un antrenor personal. Așa că, ce mai aștepți, alătură-te comunității Stay Fit.

#TrainTheWayYouAre