Gym anxiety

Hai să vorbim despre gym anxiety, un subiect prezent în mintea multor persoane care își doresc să meargă la sală. Un subiect cu care mulți s-au confruntat, dar despre care nu foarte multă lume vorbește.

Indiferent cum denumim această temere de a merge pentru prima oară într-o sală de fitness, aceasta are la bază mai multe aspecte psihologice. Frica de a fi judecați, teama că echipamentul pe care îl porți nu este cel potrivit sau chiar sentimentul că nu ești destul de fit pentru a veni la sală.

Primul lucru pe care ne-ar plăcea să îl înțelegi este faptul că oamenii nu merg la sală pentru a-i judeca pe ceilalți, ci vin să se antreneze, să ajungă la o formă fizică mulțumitoare și să-și atingă obiectivele pe care și le-au propus. Fie că aleg să se antreneze singuri, cu prietenii sau apelează la un antrenor personal, scopul lor nu este nici pe departe de a-i judeca pe ceilalți.

Gym anxiety sau frica de a merge la sală se mai poate traduce și prin incertitudine. În momentul în care te implici într-o nouă activitate, nu știi exact cum ar trebui să acționezi. Mai concret, nu știi ce exerciții să faci, cum se folosesc aparatele și care este cel mai scurt ”traseu” până la corpul pe care ți-l dorești.

#ComunitateaStayFit

Noi înțelegem toate aceste aspecte, pe care te rugăm să reții că le considerăm normale. Multora li se întâmplă, nu doar tu ești în această situație. Iar pentru a te ajuta să treci mai ușor peste aceste temeri, avem antrenori personali pregătiți, gata oricând să îți răspundă la întrebări. Mai mult decât atât, îți recomandăm cu căldură ca, atunci când vii pentru prima oară la sală, să apelezi la ajutorul unui antrenor personal. Pe lângă faptul că el va crea un program de antrenament special pentru tine, va fi și cel care te va introduce în #ComunitateaStayFit.

Tocmai pentru că gym anxiety sau frica de a merge la sală se datorează și faptului că, la început, simți că nu aparții acelui mediu. Atunci când ajungi într-un spațiu cu care nu ești obișnuit, ai tendința de a fi defensiv și de a crede că nu te integrezi. Dar stai fără griji, nu doar ție ți se întâmplă, ci foarte multe persoane au această senzație la început.

Acesta este și motivul pentru care am creat #ComunitateaStayFit, un grup de oameni puși pe glume, dar care se antrenează intens pentru a ajunge la rezultatele pe care și le-au propus. Toți membrii noștri sunt deschiși la interacțiune, își împărtășesc idei, fac schimb de ”rețete” de fitness de succes ori diete care i-au ajutat să își modeleze corpul așa cum și-au dorit.

Astfel, dacă și tu te confrunți cu gym anxiety sau frica de a merge la sală, află că aceste frici sunt normale, iar teama este doar în mintea ta. Important este să te simți bine când faci mișcare și să scapi de gândurile negative care te-ar putea împiedica să ai succes.