Fiecare pas contează

Conform unui studiu realizat de către Universitatea din Massachusetts pe un eșantion de aproximativ 50.000 de oameni, rezultă faptul că fiecare pas pe care îl facem, contează. Această simplă și banală activitate îți poate prelungi viața, te poate feri de boli sau chiar îți poate stimula sistemul imunitar. 

Trăim în secolul vitezei și, de multe ori, preferăm orice tip de transport în detrimentului mersului. Chiar și atunci când mergem la sală folosim fie mașina personală, fie cursele de ride sharing.

În urma studiilor efectuate de către medicii de la Harvard Medical School, s-a ajuns la concluzia că activitatea zilnică ce include mai mult de 8000 de pași, poate reduce riscul de deces prematur. Numărul de pași optimi pe zi este de peste 10.000.

Într-un studiu, în care s-au inclus 1000 de bărbați și femei, s-a demonstrat că persoanele care merg zilnic pe jos, au cu 43 % mai puțină nevoie de zile de concediu medical, menținând o imunitate mult mai crescută.

Probabilitatea apariției bolilor, precum cancerul, este procentual mai mică cu 14 % la femeile care merg pe jos cel puțin 7 ore pe săptămână.

Hai la sală și contorizează fiecare pas!

Pentru a schimba acest raport în favoarea ta, poți urma ”câțiva pași simpli”.

1.    Vino pe jos la sală și contorizează mișcarea

Pe telefon poți observa câte notificări primești, ce evenimente au loc, dar și numărul de pași pe care îi faci. Astfel, alege să mergi pe jos până la sală și contorizează fiecare pas cu ajutorul smartphone-ului. În acest fel deja vei începe să faci încălzirea, iar când vei ajunge la sală vei fi mai motivat să te antrenezi. 

2.    Folosește banda de alergat

Banda de alergat este unul dintre aparatele care te ajută să ai o viață sănătoasă. Poți începe cu mers ușor, apoi crești treptat intensitatea. Poți face toate astea în timp ce asculți în căști un podcast, melodia preferată sau pur și simplu te bucuri de atmosfera din sală. Ca să nu mai vorbim de câte calorii vei arde făcând asta în mod regulat.

3.    Mergi acasă pe jos

Chiar dacă ai avut parte de un antrenament intens, alege să mergi spre casă pe jos. Indiferent de grupa de mușchi lucrată sau câte kilograme ai reușit să ridici la piept, mersul pe jos este o alegere sănătoasă. În acest fel vei avea timp să te relaxezi după antrenament și, totodată, să crești numărul de pași pe care îi faci zilnic.

4.    Vino la clasele de cycling

Iar dacă totuși nu îți place să mergi atât de mult pe jos, poți înlocui această activitate cu pedalatul. Clasele de cycling au numeroase beneficii și sunt un antrenament cardio foarte bun pentru sănătate. Poți încerca oricare dintre clasele noastre pentru a te convinge. Totodată, clasele de cycling sunt un mediu sigur în care poți pedala, fără să fie nevoie să te ”strecori” prin traficul din București.

Acestea sunt 4 sfaturi simple prin care îți poți îmbunătăți sănătatea doar mergând sau pedalând și scădea riscul apariției bolilor cardiovasculare, reducerea durerilor articulare și echilibrarea organismului.

Te așteptăm la mișcare!

Surse:

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/mersul-pe-jos-terapie-pura

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220303112207.htm?fbclid=IwAR29hyGmW5BUUg76yDZMl8Qi7PRqF3kKH4zu95MICZLKvc7R7huKXvTchlY