Cum să îți menții motivația atunci când vii la sala de fitness

Probabil unul dintre cele mai importante aspecte atunci când decizi că vrei să vii la sala de fitness este cum să îți menții motivația. Dacă startul poate fi ușor, mai ales că la început de an ești motivat de noile rezoluții pe care ți le stabilești, după o perioadă s-ar putea să simți că îți este mai dificil să continui.

Într-un studiu publicat în luna februarie a acestui an, sundried.com arată faptul că peste 40% dintre persoane se așteaptă să renunțe la obiectivele propuse în primele luni ale anului.

Motivele pentru care îți este greu să menții motivația atunci când vii la sala de fitness pot fi multiple: de la faptul că nu ți-ai setat un obiectiv realist, nu îți gestionezi timpul în cel mai eficient mod sau pur și simplu uiți cât de important este și poate deveni sportul în viața ta.

De aceea, ți-am pregătit o listă cu 5 lucruri pe care le poți face începând de acum pentru a-ți menține motivația și a continua să vii la sala de fitness.

  1. Stabilește-ți obiective realiste

În primul rând, cel mai important aspect este să pleci, încă de la început, cu un plan bine structurat. Iar acest plan să fie unul pe care îl poți îndeplini. De exemplu, dacă obiectivul tău este că vrei să slăbești 5 kilograme în următoarele două luni, este ceva cuantificabil și poți urmări evoluția și rezultatele. Stabilind obiective realiste și ușor de urmărit îți va fi mai simplu să-ți păstrezi motivația pe termen lung.

2. Introdu activitatea fizică în rutina ta zilnică

Atunci când decizi că vrei să mergi la sala de fitness este mult mai important ca, mai ales la început, să practici sport cât mai des. Asta deoarece creierul tău are nevoie de timp pentru a se obișnui cu ideea de a introduce un obicei în rutina ta zilnică. Astfel, cu cât practici sport mai des, mai ales în perioada de început, cu atât creierul va înțelege că ai nevoie de această activitate în viața ta, iar cu timpul nu vei mai simți că depui un efort considerabil să te antrenezi.

3. Găsește-ți un partener de antrenament

Să vii la sală împreună cu un prieten poate fi un lucru care să te ajute foarte mult din punct de vedere al motivației de a continua. Faptul că faci din mersul la sala de fitness, în secundar, o activitate de socializare, îți va spori șansele să rămâi motivat mai mult timp. Totuși, chiar dacă prietenii tăi nu sunt dispuși în acest moment să meargă la antrenament, nu trebuie să te debusolezi. Foarte multe prietenii se leagă în sala de fitness, astfel că îți poți găsi cu ușurință un partener care să te sprijine pe drum tău de a-ți atinge obiectivele.

4. Răsplătește-te pentru rezultate

Stabilește-ți, de la început, nu doar obiective mărețe, ci și obiective intermediare. Iar atunci când le atingi, oferă-ți o recompensă oricât de mică pentru că asta îți poate ajuta foarte mult moralul. Oferă-ți un mic deliciu sănătos după fiecare antrenament, fă-ți un cadou după fiecare obiectiv intermediar atins sau stabilește-ți o recompensă mai mare dacă atingi obiectivul principal în timpul alocat. Cu siguranță te va ajuta să te motivezi mai mult.

5. Discută cu un profesionist

Dacă simți că antrenamentul de unul singur nu dă cele mai bune rezultate, poți discuta cu un antrenor personal care te va ajuta și la crearea unui plan concret cu obiective realiste, va ține locul și unui partener de antrenament, te va ajuta să introduci cât mai repede sportul în ativitatea ta zilnică și cu siguranță va ști cum să te motiveze pentru ca tu să-ți atingi obiectivele într-un timp optim.

Toate acestea reprezintă mici trucuri pe care fiecare dintre voi le puteți folosi atunci când simțiți că motivația voastră nu mai este ca la început.