Fii concentrat atunci când vii la sală

După ce ți-ai găsit motivația și ambiția, următorul pas este să fii concentrat atunci când vii la sală. Iar asta pentru a reuși să execuți cât mai corect exercițiile și a avea rezultate într-un timp optim. În plus, concentrarea te ajută să scapi și de posibilele accidentări.

Dar cum te menții concentrat pe tot parcursul exercițiilor? Iată câteva sfaturi care ar putea fi utile:

Lasă telefonul la vestiar

Știm că telefonul este astăzi un element indispensabil nouă, tuturor. Dar este, totodată, și un factor care te poate scoate din ritm și-ți poate distrage atenția de la ce ai de făcut. Așa că, dacă vrei să fii concentrat atunci când vii la sală îți poți lăsa telefonul în vestiar. Te asigurăm că va sta în cea mai mare siguranță.

Concentrează-te pe respirație

Este util ca, în timpul exercițiilor, să fii atent la respirație. Dincolo de faptul că e bine să-ți reglezi respirația atunci când faci efort pentru a duce până la capăt exercițiile și a nu rămâne ”fără aer”, acest lucru te ajută să fii concentrat atunci când vii la sală. Concentrându-te pe respirație te va ajuta să fii prezent și conștient de ceea ce se întâmplă cu tine în acel moment.

Fii atent la indicațiile antrenorului personal

Un antrenor personal te ajută în tot procesul tău de antrenament, inclusiv să fii concentrat. Îți explică ce ai de făcut, te învață care este modul corect de a executa exercițiile și te învață să fii motivat, ambițios și concentrat. Nu ezita să apelezi la un antrenor ori de câte ori simți că ai nevoie. Poți, împreună cu el, chiar să concepi un plan de antrenament special pentru tine.

Gândește-te la obiectivele pe care ți le-ai setat

În timpul exercițiilor pot apărea momente în care simți că nu îți este ușor să te menții concentrat. Pot fi anumite situații de la birou sau de acasă ori pur și simplu sunt gânduri care nu îți dau pace și nu te lasă să fii 100% concentrat în timpul antrenamentelor. Dacă te simți distras, te poți gândi la obiectivele pe care ți le-ai setat înainte să vii la sală și să încerci să te gândești doar la asta. Astfel, vei reuși să te motivezi pentru a continua, dar și să te concentrezi pe ce ai de făcut.

Dacă ai și alte metode prin care te menții concentrat pe toată durata antrenamentelor te încurajăm să le împărtășești și cu ceilalți membri din #ComunitateaStayFit!

#TrainTheWayYouAre