Fii ambițios când vii la sală!

După ce ai început anul cu motivație și ți-ai luat inima în dinți să vii la antrenament, următorul pas este să fii ambițios când vii la sală și să te menții așa.

Dar cum îți pătrezi ambiția atunci când apar și unele momente mai dificile?

Uite câteva sfaturi care să te ajute să fii ambișios, să rămâi motivat tot anul și să îți îndeplinești obiectivele pe care ți le-ai propus:

Nu renunța după prima febră musculară!

Oh, știm că prima febră musculară este cea mai provocatoare. Te dor mușchii, te miști mai greu și parcă ți se taie din elanul cu care ai început anul 2020. Dar nu renunța! Fii ambițios atunci când vii la sală! Febra musculară este bună, pentru că ajută corpul să se refacă. Important este să continui să faci mișcare în această perioadă. Astfel, febra musculară nu se va simți la fel de neplăcut.

Ia-ți un antrenor personal

Poate cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te antrenezi cu un antrenor personal. Pe lângă faptul că vei învăța să te antrenezi corect, antrenorul personal te va învăța cum să fii ambițios când vii la sală. Te va provoca mereu, îți va crea antrenamente diverse și nu te vei plictisi niciodată. În modul acesta îți păstrezi ambiția cu care ai început.

Setează-ți obiective pe termen mediu și lung

Fitness-ul dă rezultate în timp, astfel că nu te descuraja dacă nu vezi schimbări după o săptămână sau două. Continuă să te antrenezi corect, odihnește-te corespunzător și mănâncă echilibrat.

Nu te compara cu ceilalți

Poate una dintre capcanele celor care vin pentru prima oară la fitness este să se compare cu cei care practică acest sport de continuitate de câțiva ani. Sigur că musculatura lor este dezvoltată, iar forma lor este una de invidiat, însă asta nu are de ce să te demotiveze. În spatele rezultatelor lor stau ambiția, motivația și foarte multe ore de antrenament.

Gândește-te la sănătate

Atunci când simți că începe să îți scadă nivelul ambiției de a contiua să vii la sală, gândește-te cât de benefică este mișcarea pentru sănătatea ta. Programul solicitant de la locul de muncă nu îți dă șansa, de cele mai multe ori, să faci mișcare. Astfel, exercițiile pe care le faci la sală te ajută nu doar să arăți așa cum îți dorești, dar contribuie și la sănătatea ta.

Oferă-ți timp de calitate cu tine

Te-ai întrebat vreodată cât timp aloci pentru tine, în fiecare zi? Cel mai adesea răspuns este că ”nu aloc atât de mult timp pe cât mi-aș dori”. Ei, bine, începe să te gândești la asta și ia în calcul că orele petrecute la sala de fitness sau aerobic sunt ore pe care ți le oferi ție: să arăți mai bine, să fii mai sănătos și chiar să socializezi cu #ComunitateaStayFit și să îți faci noi prieteni.

Așa că, îndemnul nostru în acest început de an este să fii ambițios când vii la sală!

#TrainTheWayYouAre